Beschrijving

Wil je verrast worden door een sfeervolle jaren-30 woning met zó veel meer leefruimte dan verwacht? 
Deze woning werd gebouwd in 1932 en is de laatste jaren gemoderniseerd en gerenoveerd, maar biedt ook de mogelijkheid eigen ideeën te realiseren.

De Hagedoornstraat in Heerlen ligt in de wijk Caumerveld - Douve Weien op een rustige en geliefde locatie. De scholen, winkelvoorzieningen  en openbaar vervoer zijn op korte afstand. Het centrum van Heerlen met al haar voorzieningen is op fietsafstand. 
Wat heeft deze woning allemaal te bieden?

* een lichte woonkamer met open keuken en openslaande deuren naar de tuin;
* een speels ingedeelde eerste verdieping met drie slaapkamers en een ruime badkamer;
* vaste trap naar de tweede verdieping met nog twee slaapkamers, een bergzolder én een vliering;
Kortom:  een goed onderhouden, prettige woning met verrassend veel ruimte!

Indeling

Vanuit de hal komen we binnen in de woonkamer. Deze is voorzien van een massief eiken vloer en de wanden zijn netjes gestuukt. Er is veel lichtinval en openslaande deuren geven toegang tot de tuin. De open keuken aan de achterzijde is functioneel en netjes ingericht. Deze keuken heeft een terrazzo werkblad en is voorzien van een 4-pits gaskooktoestel, een afzuiginstallatie, een combi-oven en een koelkast. 
Erg leuk om hier je eigen stijl aan te geven als je kiest een nieuwe keuken te plaatsen. 

Onder de trap is een mini-kelder met daarin de meterkast. 
In de hal zien we verder nog de toiletruimte met zwevend toilet.

Eerste verdieping

Met de trapopgang komen we op de eerste verdieping. Ook hier valt weer gelijk de speelse indeling op van de overloop. Hier zijn drie slaapkamers. De kleinste ligt aan de tuinzijde en is 2.72 x 1.79 m. De tweede ligt ook aan tuinzijde en is met 3.73 x 3.36 m royaal te noemen. Ook de derde slaapkamer is ruim (3.76 x 3.40 m} en ligt aan de voorzijde van de woning.  Alle slaapkamers zijn voorzien van rolluiken, deels elektrisch bedienbaar. 

De badkamer ligt aan de voorzijde van de woning. Met een oppervlakte van ca. 7 m² biedt deze voldoende ruimte voor een inloopdouche, een wastafel en een toilet. De badkamer is voorzien van een beuken parketvloer.

Tweede verdieping

De tweede verdieping is bereikbaar met een vaste trap. Deze verdieping biedt nog verrassend veel ruimte. Hier zijn twee slaapkamers van respectievelijk 9 en 10 m². Daarnaast is er nog een flinke bergzolder met vliering. Hier is ook de CV-ketel geplaatst (eigendom, 2006). Hier is zelfs nog de mogelijkheid nog een extra slaapkamer creëren.

Tuin

Deze woning heeft een fijne, zonnige tuin met een achteringang via de Meidoornstraat. 
In de tuin is een vrijstaande, stenen buitenberging (3.40 x 2.58 m)

Bijzonderheden

Deze woning heeft:
* energielabel B;
* houten kozijnen met HR ++ beglazing;
* dakisolatie;
* 8 zonnepanelen (eigendom, geïnstalleerd in 2017);

Daarnaast is het huis deels voorzien van rolluiken;
Alle binnendeuren zijn recent vernieuwd.

Kenmerken